^Powrót na górę
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

 JADŁOSPIS TYGODNIOWY

od 10 do 14  września 2018r.

DATA

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

 

10.09

Poniedziałek

 

 

 

alergeny:

 

Chleb mieszany z masłem,

ogórek zielony,

 szynka,

kawa zbożowa,

 

3,7,8,6,1

 

 

owoc

 

 

 

 

 

 

Zupka krupnik na wywarze drobiowym,

makaron po włosku

kompot owocowy

 

 

7,10,3,1,

 

 

Sok świeżo wyciskany,

chrupki

 

 

 

 

11.09

wtorek

 

 

 

 

 

alergeny:

 

Bułka ziarnista z masłem,

zupa mleczna

herbata owocowa

 

 

 

1,7,8,6,

 

 

marchewka

 

 

 

 

Zupka rosół na wywarze jarzynowo-

drobiowym z makaronem,

ryż paraboliczny,

surówka z marchwi,

potrawka z kurczaka,

kompot owocowy,

10,7,1,3,

 

 

Jogurt z truskawkami

 

 

 

 

 

7,

 

       12.09

środa

 

 

 

alergeny

Chleb z płatkami owsianymi i z masłem,

kiełbaska grzana, ketchup,

papryka,

kawa zbożowa

1,3,6,8,7,12,

 

 

owoc

 

 

 

Zupka żurek biały z ziemniakami,

kasza jaglana z malinami,,

napój owocowy,

10,7,1,

 

Sok owocowy,

Ciasteczko,

 

 

 

13.09

czwartek

 

 

 

alergeny:

 

rogalik z masłem,

dżem 100%,

kakao,

 

1,7,6,8,4,

 

 

Sok owocowy

 

 

 

 

Zupa rosół na wywarze drobiowo-

jarzynowym,

ziemniaki,

mizeria, pieczeń mielona,

 kompot owocowy

10,7,3,1,6,8,

 

 

Kisiel,

wafel ryżowy

 

 

14.09

Piątek

 

 

 

Alergeny:

 

Chleb mieszany z masłem

pasta z tuńczyka,

kawa zbożowa

 

 

1,3,6,8,7,4,

 

 

 

marchewka          

 

Zupka jarzynowa na

wywarze drobiowym,

kluski na parze z sosem czekoladowym,,

 kompot owocowy,

10,7,1,3,

 

 

Banan, andruty

 

 

 

 

 

 LISTA ALERGENÓW

Do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (EU)

Nr 1169-2011 z dnia 25.10.2011r. - oznakowanie towarów 2015/2016

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4 Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, włosie, nerkowca, brazylijskie

9. Pistacjowe, makadamia i produkty pochodne

10. Seler i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach pow. 10 mg/kg lub10 mg/l w przeliczeniu na SO2

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Copyright 2014  Przedszkole nr 1 Goczałkowice-Zdrój