^Powrót na górę
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

 JADŁOSPIS TYGODNIOWY

od 24 do 28 lutego 2020r.

DATA

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

 

02.03

poniedziałek

 

 

 

alergeny:

Chleb mieszany z masłem,

szynka,

 papryka,

kawa zbożowa,

herbata owocowa,

 

3,7,8,6,1,

 

          

marchewka

Zupa cebulowa z grzankami,

makaron  po włosku,

 kompot owocowy,

 

 

 

1,10,7,3,

 

Owocowy koszyk,

 

 

 

 

 

03.03

wtorek

 

 

 

 

 

 

alergeny:

bułka z masłem,

pomidorki koktajlowe,

kakao,

 herbata z cytryną,

 

 

 

 

3,7,8,6,1

 

 

 

żurawina

 

Zupa kalafiorowa na wywarze drobiowo-jarzynowym,

 kasza Bulgur,

sos koperkowy, sałatka z buraczków, pulpet gotowany,  

kompot owocowy

 

1,10,7,

 

Jogurt naturalny

z malinami

 

 

 

 

 

 

7,

 

04.03

środa

 

 

 

 

alergeny:

Chleb ziarnisty z masłem, ogórek zielony, kiełbaski grzane, ketchup,

kawa zbożowe, herbata miętowa,

 

3,7,8,6,1,

 

 

marchewka

 

Zupa ogórkowa z makaronem, ryż na mleku z musem owocowym,

 kompot owocowy

 

 

1,10,7,3,

 

Sok owocowy,

chrupki kukurydziane

 

 

 

 

05.03

czwartek

 

 

 

 

 

alergeny:

Bułka ziarnista z masłem,

mleko z kaszką, dżem 100%,  herbata owocowa,

   

 

 

3,7,6,8,1,

 

 

 

jabłko

 

 

Zupa rosół na wywarze drobiowo-jarzynowym z makaronem,   

bigos domowy z chlebem, kompot owocowy,

  

1,10,7,3,

 

 

 

Koktajl owocowy,

 

 

 

 

06.03.

Piątek

 

 

 

 

Alergeny:

Chleb mieszany z masłem,

Sałatka z pora i selera z jabłkiem, jajkiem i jogurtem, herbata z cytryną,

3,7,8,6,1,

 

 

migdały

Zupa żurek z ziemniakami,

zapiekanka z serem żółtym,

 kompot owocowy

      

 

            1,10,7,3

 

 

       banan

 

Do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (EU)

Nr 1169-2011 z dnia 25.10.2011r. - oznakowanie towarów 2015/2016

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4 Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, włosie, nerkowca, brazylijskie

9. Pistacjowe, makadamia i produkty pochodne

10. Seler i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach pow. 10 mg/kg lub10 mg/l w przeliczeniu na SO2

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Copyright 2014  Przedszkole nr 1 Goczałkowice-Zdrój